Pomoci lidem postiženým válkou na Ukrajině může každý: Piráti spustili nový web

28. února 2022
Pomoci lidem postiženým válkou na Ukrajině může každý: Piráti spustili nový web

Praha, 28. února 2022 – Evropa je po letech míru znovu ve válce. Invazi Ruska na Ukrajinu, do státu sousedícího se Slovenskem, Polskem nebo Maďarskem, demokratické státy odsoudily. Miliony lidí čelí bezprostřední hrozbě ztráty majetku, naděje i svých holých životů. Ukrajinci nyní potřebují naši pomoc. Jen slova ale nestačí.

Naší lidskou povinností je vynaložit veškeré úsilí k podpoře všech Ukrajinců. Cílem tohoto webu je poskytnout pomoc a vyjádřit solidaritu těm, kteří čelí v první linii agresivnímu nepříteli, pracují v zázemí nebo zachraňují své životy a hledají podporu v zemi, která je jim blízká kulturou, osobními vazbami i podobnými historickými zkušenostmi.

Pomoci lidem stiženým válkou na Ukrajině může každý z nás. Zvolte vhodnou formu pomoci, informujte své přátele i okolí. Podporujeme svobodnou Ukrajinu společně!

Sledujte nový web: ukrajina.pirati.cz.

Kandidátkou Pirátů na hejtmanku Moravskoslezského kraje je Zuzana Klusová

Ostrava, 27. listopadu 2023 - První desítku kandidátů do krajských voleb v Moravskoslezském kraji si o uplynulém víkendu zvolili Piráti. Pozici lídryně kandidátky obhájila stávající šéfka devítičlenného zastupitelského klubu Pirátů Zuzana Klusová. V prvním kole volby získala podporu přes 93% voličů. V boji o lídra tak porazila své dva vyzyvatele z řad krajských zastupitelů: Leonarda Vargu i Ondřeje Ručku (na fotografii vpravo).

Komentář: Nelze mít finský model školství za české peníze

Ostrava, 26. listopadu 2023 - Většina škol v ČR se v pondělí poprvé od listopadu 89 zapojí do plošné stávky, zatímco ministr školství a premiér se diví a dotazují se, co se děje – vždyť školství je proklamovanou prioritou státu. Část médií a bohužel hlavně pánové Bek a Fiala razí jednoduchý narativ, že učitelům je slíbeno a schváleno 130% průměrné mzdy a tedy vůbec nechápou, kde se vůbec vzala ta nevole. Realita je však mnohem složitější a je potřeba se zamyslet nad tím, co vše zahrnuje schválený vládní balíček opatření a jak probíhá financování škol.