Ostrava, 01. března 2022 – Invaze Ruska na Ukrajinu vyhání . Miliony lidí čelí bezprostřední hrozbě ztráty majetku, naděje i svých holých životů.Nový domov až pro 30 uprchlických rodin z Ukrajiny nabídne ostravský centrální obvod ze svého bytového fondu. Zapojí se i další obvody, město poskytne celkem až 90 bytů.

„Na možnou pomoc Ukrajině jsme se připravovali již od minulého týdne, kdy přišly první náznaky možné ruské invaze. Děsivé scénáře se bohužel naplnily, nyní je naší povinností konat. Jsem rád, že můžu zúročit 3 roky obnovy bytového fondu a nabídnout ukrajinským rodinám byty, které má obvod nyní k dispozici,“

říká místostarosta David Witosz.

V první fázi se jedná o 10 bytů, které teď připojujeme na energie a budeme je postupně vybavovat. Celkem půjde až o 30 bytů. Ve spolupráci s městem se budou organizovat sbírky na nábytek a nejnutnější vybavení. V této nelehké a mnohdy i nepřehledné situaci je totiž nejdůležitější smysluplná koordinace a cílená pomoc.

Zapojit se do pomoci Ukrajině můžete také na tomto webu: Podpořme Ukrajinu!