Praha, 29. května 2022 – Praha: Piráti dnes oficiálně zahájili kampaň do podzimních komunálních voleb s heslem „Odvaha dělat, co je správné”. Kandidáty na primátory a primátorky i s jejich prioritami představili na tiskové konferenci v pražských Riegrových sadech. Stejně tak zásadní témata z jejich celostátního programu. Piráti se chtějí zaměřit na otevřené a moderní radnice, zapojení občanů do rozhodování, dostupné a kvalitní bydlení i zdravotní péči, pestrou nabídku sociálních služeb, ochranu životního prostředí nebo lepší dopravní dostupnost v obcích.

„Piráti se dnes úspěšně podílí na vedení tří největších českých měst. V Praze máme primátora Zdeňka Hřiba, který dokázal město nejen provést dvěma velkými krizemi, ale i nastartovat jeho rekordní rozvoj. To všechno s čistým štítem. Daří se nám zlepšovat život i v dalších městech a obcích po celé zemi. Všichni naši komunální politici odvedli obrovský kus práce, ale ještě větší kus práce máme před sebou,“

uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš, který akci k zahájení kampaně moderoval společně s 2. místopředsedkyní strany Hanou Hajnovou.

„Do podzimních voleb jdeme s heslem „Odvaha dělat, co je správné”. Tímhle mottem se už 13 let - na všech úrovních politiky - řídíme a vždycky řídit budeme. Nedáváme prázdné sliby. Ale prostě jdeme a děláme, co je opravdu potřeba, aby věci fungovaly a lidem se lépe a o něco lehčeji žilo,“

doplnil Bartoš.

„Jsem ráda, že se nám po celé zemi - od největších měst po ty nejmenší obce - povedlo vybrat opravdu kvalitní kandidáty, kteří za sebou mají reálné výsledky práce i jasnou vizi, jak na ně navázat. A kteří mají odvahu dělat, co je správné. Věřím, že to voliči ocení,“

popsala i Hana Hajnová.

Následně se představili pirátští kandidáti a kandidátky na primátory a primátorky. Popsali své vize, s nimiž jdou do voleb a čeho by si přáli ve svých městech dosáhnout. Své priority představila i kandidátka na primátorku Ostravy, současná náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová:

„Ostrava, Brno i Praha v uplynulých 4 letech dokázaly, že Piráti svěřené úkoly na radnicích nejen zvládnou, ale že dokáží dát městům úplně nový drajv. Když budeme mluvit o Ostravě, byli to Piráti, kdo pozvedl místní školství, protože kvalitní vzdělání rozhodne o úspěšné budoucnosti našeho města. Byli jsme to my Piráti, kdo v centru Ostravy začal lépe hospodařit s městským majetkem. Byli jsme to my Piráti, kdo začal vysazovat luční trávníky a systematicky se starat o zeleň. A ve všech městských obvodech, kde máme zastoupení, najednou jako mávnutím kouzelného proutku zmizela korupce. Můžete nám vyčítat, co chcete, ale jednu věc nám nevezmete. Piráta nikdy neuplatíte!“